blogid ja internettinimesedpoliitika

Nukkumisaeg poliitikute blogides

Loen hetkel poliitiliste kampaaniate ja valimiste blogide kohta tehtud uuringut, mis on mõneski mõttes ideid andev. Näiteks leidsin sealt laheda sõna: nukkumisaeg. See tähendab perioodi aasta enne valimisi kui poliitikul pole mitte midagi kirjutada ega öelda oma valijatele. Nukkumisaeg lõppeb umbes 3 kuud enne valimisi ja siis hakatakse uuesti sissekandeid blogides tegema.

Mida peaks siis poliitik arvestama oma blogi puhul?

Viited. Need võiksid olla nii tema erakonnale kui teistele kandidaatidele.

Arutelu. Tavaliselt on kommentaare vähe aga neile tuleks vastata, isegi ebameeldivatele.

Erinevad keeled. Valdav osa kandidaatidest (3/4) kirjutab eesti keeles aga valimisõigus on ka vene keele kõnelejatel. Vähemalt kohalikel valimistel. Minu jaoks tähendab see minimaalselt seda, et blogis on automaatne tõlge vene keelde. Tõsi, masintõlge pole veel täiuslik aga küllap see paraneb ja märksõnade leidumine peaks olema piisav, et tekst läbi lugeda või proovida seda eesti keeles lugeda (kui osatakse). Vähemalt ei ole sellest blogi kirjutajale kahju, sest eesti keele kõnelejate jaoks jääb ju tekst algseks.

Sotsiaalmeedia. Peaks kasutama blogi kõrval ka säutsumist twitteris või facebooki lehte. Oluline on just viimase puhul fännilehe tegemine, sest eraisiku kontol on sõprade piirang. Samuti laseks see kergelt eristada sõpru ja lihtsalt poliitikust huvitunud inimestest.

Paroolide vältimine. Blogi pole mõtet pidada paroolide taga asuvana.

Info autori kohta. Lisaks arvamustele tuleks avaldada ka info autori kohta, soovitavalt ka kontaktid.

Rohkem hetkel ei meenugi. Igatahes on nukkumisaeg praegu veel tõenäoline, sest aasta pärast on juba kõigil peas kandideerimine kohalikel valimistel. Selle ennetamiseks jätkan mina parem oma blogi kirjutamisega, et keegi ei saaks minu kandideerimise puhul siit blogist leida nukkumisaega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga