Ei midagi erilist Tallinna BUS sõiduradade tõttu

Avalik-õiguslik ajakirjandus kajastab mitmendat päeva järjest etendust “Otsime ummikuid Tallinna BUS sõiduradade tegemise pärast.” Eile hommikul alustas ETV reporteri ja kaameraga vaatlusi neil tänavatel, kuhu suvel oli tekitatud ühistranspordile rada. Nad tuvastasid, et ummikud jäid ära. Vähemalt ei leitud seost BUS radadega.

Õhtul tegi ETV otselülituse Pärnu maantee viaduktile, kus ajakirjanik ütles ka välja, et hirmud BUS-ummikutest ei saanud tõeks.

Teisipäeva hommikul ehk täna tegi Reformiraadio (loe: Vikerraadio) ülevaate lausa Tallinna kohal lendavast helikopterist. Ilmselt arvati, et nii katab ära suurema ala ja ülevalt peaks ometigi nägema, et BUS read on toonud ummikud. Kuid võta näpust, ajakirjanik pidi möönma, et “Ei midagi erilist” ja ainus ummik oli Pirita teel linna poole. See on ka mõistetav, sest Pirita, Merivälja ja kogu Viimsi vald saab selle kaudu linna. Teistest suundadest pealinna tulijad saavad rohkemate võimalike teede vahel ära hajutatud.

Mõtlesin, et miks oli vaja sellist suvist kampaaniat BUS märgistuse vastu kui tegelikult mitte kui midagi ei juhtunud. Tunne on nagu 2000. aasta alguses kui millennium ei toonud samuti mitte mingisugust sündmust, isegi mitte elektrikatkestust. Ilmselt see oli valitsusliidu käivitatud kampaania, et inimesed ei mõtleks nende korraldatud saamatustele, näiteks ESM-i liitumisele. Lahtine on veel ajakirjanike äraostetavuse küsimus. Täpsemalt siis see, et kas nad tulid ise selle BUS-maania peale või tegutsesid nad valitsuse agentidena.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga