blogid ja internettinimesedpoliitika

Parlament tsenseeriti ära

Alates 10. septembrist on Riigikogu ülekanded uue tarkvaraga. Varasema ASF asemel on nüüd flash, mille toetamise on hiljuti lõpetanud ka üks suurimaid nutifonide tootjaid Apple. Vähemalt meenus selline uudis, et 15. augustist alates pole Adobe flash enam selle firma toodetele saadaval. Mõtlen muidugi laiemalt, sest ilmselt pole väga palju neid, kes oma telefoniga vaataksid parlamendis toimuvat.

Minu jaoks on see tõsine tagasilöök, sest varasema DVD kvaliteediga 720×576 pikslit pildi asemel on märgatavalt väiksem pilt (kõrgus vaid 333 pikslit). Samuti on selle jälgimine probleem, sest kipub jõnksuma. Ma polegi päriselt kindel, et kas probleemiks on ühendus, arvuti või signaal ise. Igatahes varasema ASF-iga sellist asja ei olnud, et pilt ja heli oleksid üksteisest lahku läinud. Täna nägin korduvalt, kus heli läks eest ära ja pilt tuli jõnksadi jõnks järgi.

Ennekõike näitab aga tsenseerimist, et neid ülekandeid ei saa hiljem vaadata mitte kusagilt. Flash koos arhiivi puudumisega on kõige täiuslikum koopiakaitse.

Ilmselt sai ansipismil mõõt täis ACTA video järel ja nad keerasid parlamendi videokraani koomale.

Lõpetuseks katke tänasest jutust parlamendi kõnepuldist.

Üks Pussy Rioti tüdruk läks toidupoodi ja, ma väga vabandan, aga see video on olemas ja kui te panete Googlesse sisse Pussy Riot ja vene keeles sõna “kuritsa”, kana, siis saate seda imetleda oma silmaga. Nimelt toppis ta külmunud kana, mis ta võttis letilt, endale vagiinasse, tegi seda muusika saatel ja poliitilised loosungid olid ümberringi. See kõik võeti videosse ja see pidi tähendama, et toimub mingi kultuuri- ja poliitika-, kõrge poliitika üritus. Lõpp oli väga vägev, pealekauba ta veel varastas selle kana ja raputas selle oma emakast välja kuskil tänaval, kus ümberringi ka sebisid inimesed.

See oli siis taust Toomas Hendrik Ilvese ja Juku-Kalle Raid salajase armastuse tausta kohta. Tõepoolest, külmunud kana on pussy riot. Ma näen nüüd kohe nime sobivust neile. Kes tahab pikemalt lugeda täna räägitust, siis siin on link http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcommand=stenogramm&day=17&date=1347886682

Ma olin ilmselt ainus ülekande vaataja, kes tehnilist halvenemist märkas. Nimelt vahetasin eelmine nädal 4 päeva jooksul 3 e-maili nende klienditoega (kodulehe probleemide asjus). Teemaks oli seesama ülekanne, mida ei õnnestunud välise programmiga (VLC) mitte kuidagi avada. Reedel siis selgus, et kogu selle aja oli neil kodulehel olnud vale link, mis algas rtmp aga õige oleks olnud rtsp. Võimalik, et olin sellest ka varem kirjutanud mõnel oma sotsiaalmeedia kontol, sest kasutan neid läbisegi ja mõtted ning teevad võivad korduda. Igatahes leidsin nüüd õigustuse TTV olemasolule, sest see on ainus kanal, mille vahendusel saab vähegi normaalselt esmaspäevast istungit jälgida. Kahjuks küll nad lõpetasid esimese paari küsimuse järel ja kanade küsimus oli õhtul kell 19.10 paiku kui TTV oli oma tavapärase saatekava juurde naasnud (umbes 17.55st).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga