Gruusias on parlamendi valimised

Septembri keskpaigas tuli avalikuks Gruusia vanglas toimunud vangide piinamine ja vägistamine. Info sellest avaldasid 2 telekanalit, mis on seotud opositsioonis olevate poliitikutega. Ma olen vaadanud kõiki ETV uudiseid ja otsinud tähelepanelikult selle mainimist aga pole peale juhtunud. Tahan öelda, et minu mulje järgi ERR vaikis maha “meie sõbra” Šaakalivilli (USA kannupoiss, nagu meie Ilves) režiimi inimõiguste rikkumised. Mäletate, see mees soovitas 2007. aasta valimistel ka Mart Laari poolt hääletada. Või oli see 2011. aastal, ma pole täiesti kindel. Pigem siiski varasematel kui viimastel.

Pärast 2008. aasta augusti invasiooni Abhaasia ja Lõuna-Osseetia vastu on ametis oleva Gruusia presidendi tagandamine AINUS võimalus riigis demokraatliku arengu jätkumiseks. Sõja alustamine, mida grusiinid tookord tegid, pole andestatav. Mäletan, et tookord olid meie blogijad äärmiselt Gruusiat pooldaval seisukohal ja mina kuulusin selle vähemuse hulka, kes taunisid grusiinide tegevust. Ma olen rahu poolt, mitte sõja poolt ja toetada sõja vallapäästjat on vastuvõetamatu.

Valimiste toimumist on vähemalt ETV tele- ja raadiouudistes kajastatud. Tõsi küll, esimest korda mainiti seda eile ja muidugi sellises kajastuses, et opositsioonile oodatakse valimistel võitu ja need jõud on Venemaa meelsed. Täpselt sama jutt nagu Eestis, et KE on venemeelne ja selle pärast peame valima Brüsselile ja Washingtonile kummardavaid Ansipit ja Laari.

BBC uudised kell 10.22 opositsiooni meeleavaldus ja plakat kirjaga: "Mitte keegi pole vaba kui kedagi teist rõhutakse".
BBC uudised kell 10.22 opositsiooni meeleavaldus ja plakat kirjaga: “Mitte keegi pole VABA kui teised on rõhutud”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga