blogid ja internetteliitpoliitikatelevisioon

Valimiste aeg

Täna on esmaspäev ja Venemaa opositsiooni internetis korraldatavate valimiste viimane päev. Otsisin eile nende e-valimiste kohta infot ja oma pettumuseks leidsin, et opositsiooni tegevusest rääkinud BBC ja ERR-i artiklid ei sisaldanud viidet nende toimumise lehele. Leidsin siis ühe allikana lenta.ru lehe, millelt oli viide aadressile cvk2012.ru domeenile. Seal oli omakorda kiri, et valimistel osalemiseks tuleb ennast registreerida cvk2012.org lehel. Edasi ma ei hakanudki vaatama, sest asi läks juba kahtlaseks. Taolised ümber suunavad lehed ei tekita minus usaldust. Kuigi möönan, et e-valimisteks eelnev registreerimine on väga hea mõte. See loob justkui eelneva puhvri rünnakute tõrjumiseks, kus lehele saavad ligi vaid eelnevalt teadaolevad valijad, mitte lihtsalt massides anonüümseid arvuteid.

Teisipäev 23. oktoober on S0ome kohalike valimiste viimane eelhääletuse päev. Need algasid 17. oktoobril. Jaoskonnad on avatud kell 9-20. Valimispäev on pühapäev 28. oktoober. Olen debatte vaadanud ja uudiseid jälginud. Meelde jäi Timo Soini väide, et arst ei tule 2000 eurose palgaga toime. Nende keskmine peaks olema vist 7000€. Samuti on neil hetkel käimas omavalitsuste reform. See on teemaks toonud teenuste kättesaadavuse ja muidugi valdade suuruse. Üks küsitletud ministritest (Jutta Urpilainen) ütles isegi välja, et alla 20 tuhande inimesega omavalitsus pole suutlik iseseisvalt toime tulema ehk vajalikke teenuseid pakkuma. Eestis on see piir tõmmatud 3000 inimese juurde.

Teisipäeva varahommikul kell 4 meie aja järgi toimub USA-s ka 3. debatt Obama ja Romney vahel. Kahte eelmist olen salvestisena jäädvustanud ja tagantjärgi ka vaadanud aga mul pole nende seas eelistust. Kui peaksin valima, siis ainult selle järgi, et vabariiklased on mulle Bushi tegevuse tõttu rohkem vastumeelsed kui demokraadid. Nende kahe partei süsteem peaks olema hoiatuseks kogu Euroopale, et valikuvõimalus peaks olema suurem kui A või B.

Täna õhtul kell 22 on TTV pealt ka poliitikakool, mis seekord räägib kaitsepolitsei tegemistest.

Kui teha üldistusi, siis televisioon on endiselt valimiste info edastajaks ja interneti killustatud iseloom ei lase veel valimiste tulemust muuta. Mäletan üle-eelmisest nädalast, et kahe telejaama CNN ja Fox eetris olnud ajakirjanikud John Stewart ja mingi teine mees pidasid alternatiivse debati internetis ja serverid ei pidanud koormusele vastu. Telekanalitega vaatajate ülekoormust ei esine, sest isegi IPTV puhul on võimalike klientide arv eelnevalt teada ning üllatust ei toimu, sest keskusest jagatakse ühte signaali mööda võrku paljudele vaatajatele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga