Uus paavst tegi midagi… esimest korda

Sellel nädalal valiti uus paavst. Aega läks vaid 1,5 päeva. Huvitav on ta sellest aspektist, et tuleb Lõuna-Ameerikast ning omab seoseid jesuutidega. Igati ajalugu tegevad näitajad, mida varem polegi olnud.

Eile nägin teleuudistest, kus ta kohtus inimestega. All oli kiri, et paavsti esimene vastuvõtt. Siis nägin õhtul tema külastust mingi kuju juurde, mis asus koopas. Jällegi kiri, et esimest korda.

Täna on pühapäev ja paavst pidas rahvale kõne. Sellel oli ka mingi spetsiifiline nimetus(lisatud: angelus), mis mulle meelde ei jäänud. Taaskord oli all kiri, et esimene. Kusagil järgmise neljapäevani saab ta ilmselt teha asju, mis on mingis mõttes esmakordsed. Vähemalt neid, mida paavst võiks teha kord nädalas.

Lisaks on ju veel asjad, mida tehakse kord kuus või aastaajal ja riike on ka ligi paarsada tükki, mille külastamine on alati esmakordne.

See uue rõhutamine peab midagi tähendama. Kas siis tugevat eristumist varasemast (elus olevast) paavstist või mingit muud pööret kiriku jaoks. Ilmselt soovi vabaneda skandaalidest, mis on viimastel aastatel tugevalt katoliku kirikut saatnud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.