Eesti Pank on kõige kallim hooldekodu

Mart Laar on haige mees. Ta on ratastoolis ega suvatsenud ilmuda Riigikogu kõnepulti enda kandidatuuri kaitsma Eesti Panga nõukogu esimehe kohale. Seda tema hoopis Sven Sester. Kuulasin ja mõtlesin, et kunagine pankade likviidsuse likvideerija saab sellest jutust rohkem kahju kui positiivsust.

Täna oli Õhtulehes teade, et Mart Laar viibib 2 nädalat Haapsalus taastusravi keskuses. Võttis endale haiguslehe. Tõeks on osutunud kahtlused tema sobivusest kõrgele ametikohale. Miks nüüd ei kasutata võimalust teda teovõimetuks kuulutada? Ta ise ütleb, et mõtlemine on korras aga seda võiksid kinnitada ikkagi arstid. Muidu hakkab tunduma, et Estonia puiesteel on Eesti kõige kallim hooldusravi keskus, kus viibijatele  makstakse ka peale.

Olen varem kirjutanud töövõimetust Jüri Jaansonist, kes valiti parlamenti ja ka siis tuli seal juttu ratastoolidest, millega pole Toompea lossi puhul arvestatud. Näiteks Saksamaa rahandusminister on ratastoolis. Eesti oli kunagi ajaloos sakslas ristirüütlite koloonia ja nüüd oleme samastumise eesmärgil nimetanud ka omalt poolt ühe liikumisvõimetu inimese pangandust juhtima.

Poliitiku tervis on tähtis, sest see mõjutab tema töövõimet. Maksumaksja tasub talle just selle eest, mitte oma tervise parandamise eest.

Mulle meenutab Mart Laar ja tema tervise häda omamoodi Iisraeli peaminister Ariel Sharoni saatust. Mõlemad olid südametud ja julmad (Laar ka valetaja, kes lahkus 2 korda selle tõttu peaministri ametist) poliitikud ning keda vihkasid väga paljud. Mõlemad elasid üle insuldi. Sharon langes isegi koomasse ja on alates 2003. aastast olnud masinate poolt elus hoitud. Ta peab isegi mähkmeid kandma, nagu väike laps. Laaril läks paremini, saab veel maailmast aru aga ta ei lasknud ka tuhandeid inimesi tappa(Palestiinas). Lennart Meri tegi läbi ajuoperatsiooni. Ta oli Edgar Savisaare välisminister ja siis reetis ta teiste poliitikutega koostöö tegemise nimel. Mulle tundub, et poliitiku pahateod tulevad talle endale tagasi läbi haiguste.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga