Tõestada tuleb e-valimiste vabadus, salajasus, vaadeldavus, läbipaistvus, usaldusväärsus ja turvalisus

Kas 2005. kuni 2011. aastani toimunud kohaliku omavalitsuse, Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimistel olid e-valimised ausad või tehti nendega samasugust pettust kui Reformierakonnas? Ma ei tea seda kindlalt aga mul on kahtlus, et need ei olnud ausalt läbi viidud. Tõestada ei tule valimiste võltsimine, vaid nende aus läbiviimine ehk meetmed peavad takistama võltsimist. Ma ei oska öelda kui paljud valijad olid jäetud ilma e-valimiste vabadusest ja salajasest hääletamisest aga see on küll tõestatud, et valimiste tarkvara ei ole auditeeritud ehk ausus pole tõestatud. See on sama olukord kui jaoskonnas olevat valimiskasti ei kontrollitud topeltpõhja, sedelite väljavahetamise või juurde lisamise vastu. Vabariigi Valimiskomisjoni ja Reformierakonna e-valimised ei olnud: vabad, salajased, vaadeldavad, läbipaistvad, usaldusväärsed ega turvalised. Need olid võltsitavad.

Kirjutasin pikemalt https://www.virgokruve.com/vabariigi-valimiskomisjoni-ja-reformierakonna-e-valimised-on-voltsitavad/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga