Post24 endiselt rünnaku all

Teisipäeval 18. märtsil oli ka meedias teade Post24 automaatide vastu korraldatud küberrünnaku kohta. Sama tundub toimuvat ka täna 20. märtsil. Automaati pakki ära viies oli ees ootamas 15 kviitungit veateadetega E010 ja E017 ning automaat ei väljastanud kviitungit paki eduka vastuvõtmise kohta.

Eesti Posti kodulehel seekord infot rünnaku kohta ei ole. Võimalik, et see on lihtsalt ühe automaadi rike, mis takistas ka pakkide kättesaamist. Automaadi juures oli ka klient, kes proovis pakki kätte saada aga kellel see kuidagi ei õnnestunud. Arvatavasti oli põhjus interneti ühenduses, mis oli häiritud.

Sellised häired paistavad klientidele ja kõrvalistele inimestele välja. Meie ülistatud e-valimiste süsteemi häirete kohta teab vaid väike ring inimesi ja nemad tõenäoliselt ei räägi. Valijal on vaid lootus, et tema hääl ei osutunud kõblmatuks nagu on juhtunud 2011. ja 2013. aasta valimistel kummalgi korral 1 häälega.

Post24 teatab rikkest internetis
Post24 teatab rikkest internetti ühendatud automaatidega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga