blogid ja internetteliitpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Algatus: IRL korruptsioonivabaks

Minu esimene petitsioon on tänasest üleval ja leitav aadressilt http://petitsioon.ee/irl-korruptsioonivabaks

See on pöördumine poliitikutele ja valijatele, et toetada Isamaa ja Res Publica liidu korruptsiooni vastast kampaaniat. Toetame Tunne Kelami, Marko Mihkelsoni ja Eerik-Niiles Krossi telereklaamides väljendatud sõnumit ning nõuame, et nendele järgneksid ka teod.

Eesti poliitikas ei tohi olla kohta korruptsioonil. Peab valitsema 0-tolerants kõigi korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest karistatud isikute suhtes. Meie ei anna neile uut võimalust korruptsiooniks! Nad peavad lahkuma avaliku sektori töökohalt või valitud kohalt esindusorganites (volikogu, parlament). Korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest karistatud inimene peab lahkuma ka IRL-ist, sest ainult nii on võimalik teha IRL korruptsioonivabaks.

Pöördumise põhjuseks on Tallinna volikogusse kuuluva IRL-i liikme Kalev Vapperi jätkamine, kuigi jaanuari lõpus määras keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo talle korruptsioonivastase seaduse § 19 järgi 320-eurose rahatrahvi. Ta on MKM-i avalike suhete osakonna juhataja ning Isamaa ja Res Publica liidu Pirita osakonna juhatuse esimees.

See algatus mõõdab toetust korruptsiooni vastasele võitlusele ühiskonnas. Mida rohkem toetust, seda tõsisem on korruptsiooni kui probleemi tajumine ühiskonnas. See pöördumine saadetakse igale Isamaa ja Res Publica liidu poliitikule, et nad saaksid avaldada oma hukkamõistu korruptsioonile, mitte jääda silmakirjalikult loosungeid esitama. Eriti tuleb jälgida, kas sellele kirjutab alla IRL-i fraktsioon Tallinna Linnavolikogus ja Riigikogus, erakonna juhatus ning valimistel kandideerijad.

Pöördumise kohta saab lisainfot ja uut teavet http://www.korruptsioon.info/irl-korruptsioonivabaks/

Toetust saab avaldada www.petitsioon.ee lehel.

Virgo Kruve
17. aprill 2014

Kõik sellega seotud küsimused panen üles ja vastan pöördumise kohta lisainfot andval lehel. Näiteks on juba tulnud küsimused, et mis mina saan selle toetamisest. Samuti tunti muret, et ametikoha tõttu ei saa avalikult toetada aga selliseks juhuks on olemas ka variant anonüümseks jääda (kuvatakse teksti nimi teada).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga