eliitinimesedpoliitika

Iseseisvusest loobumine

Jälle saab iseseisvuse aeg otsa. Nagu esimesel korral, nii ka seekord 20 aastat. 1994. aasta 1. septembriks sai Eesti baasivabaks, 2014. aasta maikuust tulevad uued võõrbaasid. Kaamel joonistas gloobustele riste, praegune importpresident levitab PAX AMERICANA´t ja maalib meie kohale suure sihtmärgi ringi. Euroopa Liidus on ilmselt suurem osa iseseisvaid riike, mille pinnal pole võõrvägede baase. Ütlete, et NATO on oma? Noh, siis võiks küsida, miks USA pinnal pole ühegi teise NATO riigi baasi ja sõdureid aga nemad on üle planeedi erinevatel kontinentidel. Huvitaval kombel on ka idapool arusaam, et nende mõjusfääris valitseb rahu(mir kui rahu ja maailm). Sellega nad vastanduvad korralagedusele ja seadusetusele ka naabrite juures, nt Krimm, Donetski ümbrus.

Meid uinutatakse juttudega, et seda baaside loomist tehakse turvalisuse ja julgeoleku suurendamiseks. Minu arvates annab see vastupidise tulemuse. Me muutume konflikti puhul suuremaks sihtmärgiks, sest siit saab kätte USA sõdureid. Nemad on teatavasti sihtmärgiks mitte ainult äärmuslikke ideid levitavatele rühmitustele (Al-Qaeda), vaid võivad seda olla ka riikidele, kes soovivad diplomaatide kauplemisruumi laiendada. Siinkohal tuleks meenutada Iraani Islamivabariiki, mis sai USA võimu all olnud šahhist vabaks just pärast saatkonna töötajate pantvangistamist. Sealt leitud relvad ja luuretehnika näitas ameeriklaste tegelikku palet. Nad on diplomaatide riietes aga tegelikult valmistuvad okupatsiooniks. Seda teevad nad majanduslikel eesmärkidel, kus nende ametnikud on tegelikult suurfirmade müügimehed.

Eesti peaks võtma maha sõjapropagandat, et Venemaa tuleb meile kallale. Ma saan aru, et selline hirmutamine on Isamaa ja Res Publica liidu valimiskampaania osa aga ainus tulemus on raha liikumine relvamüüjate taskutesse. See on osa korruptsioonist, kus poliitikud ostavad relvi, mida kunagi ei lähe vaja või need polegi kasutuskõlbulikud (Iisraeli relvatehing). Sisuliselt on eesmärk anda sõnum, et nüüd me relvastume ja ärge meid rünnake aga kui teine pool seda uskuma ei jää, siis jooksevad Mihkelson, Kross ja isegi Kelam oma vanadusest hoolimata sportlasega võrreldavas tempos lennujaama äralendama.

Meie riigimehed on seniste valikutega mänginud ennast USA kannupoisiks, kellel pole valikuvabadust, vaid ainult käskude ootamise võimalus. Kahjuks varises sarnasel põhjusel ehk arutelude puudumisel ka Pätsi aegne vabariik. Eliit oli põlistunud ja oma väikestes huvides ning rahades kinni ja see lõpetas demokraatia ning jättis meist mulje kui Saksamaa tüüpi riigikorrast. Muidugi ei kiirustanud sellele appi tulema meretagused riigid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga