inimesed

Sellel nädalal toimub rahvaküsitlus Tallinnas sõidukiiruse alandamiseks

3. kuni 9. maini saavad tallinlased avaldada oma arvamust ettepanekule alandada Tallinna kesklinnas lubatud 50 km/h asemel 40 km/h peale. Kirjutasin möödunud augustis Soome Turu linnast, kus oli kava see alandada 30 km/h peale:

Kesklinna sõidukiirus tuleks piirata 30 km/h peale

Kus ja millal saab siis arvamust avaldada?

Tänasest alanud ja 9. maini kestval küsitlusel saavad Tallinnasse registreeritud inimesed võimaluse öelda välja oma seisukoht küsimuses “Kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirus alandada 50 km/h-lt 40 km/h-le?”, vastates küsimusele kas “jah” või “ei”.

allinna Linnavalitsuse teenindussaalis (Vabaduse väljak 7), Tallinna kesklinna valitsuses (Nunne 18), Mustamäe linnaosa valitsuses (Tammsaare tee 135) ja Nõmme linnaosa valitsuse teenindussaalis (Jaama 1) asuvad küsitluspunktid on avatud argipäevadel – 3. maist kuni 6. maini kella 9–17 ja 7. mail kella 9–16.

Teised, kaubanduskeskustesse sisse seatavad küsitluspunktid on aga avatud nädalavahetusel – reedel, 7. mail ja laupäeval, 8. mail kella 12-19 ning pühapäeval, 9. mail kella 12-16.

Sellised küsitluspunktid asuvad Solarise Keskuses (Estonia pst 9), Rocca al Mare Kaubanduskeskuses (Paldiski mnt 102), Kristiine Kaubanduskeskuses (Endla 45), Lasnamäe Prismas (Mustakivi tee 17) ja Idakeskuses (Punane 16), Magistrali Kaubanduskeskuses (Sõpruse pst 201/203), Järve Selveris (Pärnu mnt 238), Pirita Selveris (Rummu tee 4), Põhja Rimis (Põhja pst 17) ja Sõle Selveris (Sõle 51a).

http://uudised.err.ee/index.php?06202563

Kuulamiseks Tallinna küsitlus piirkiiruse kohta

Minul pole põhjust selles küsimuses hääletama minna aga ma arvan, et juba praegu on enamuse ajast niigi liikumiskiirus pigem 40 km/h ringis ja mitte väga palju üle. Hommikul ja õhtul tööle liikumise aegadel aga ilmselt veelgi väiksem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga