inimesedpoliitika

KAPO nukujuht Vaher astus lavale

5000 aasta vanuse asulakoha ääres kõrguvas punastest tellistest Tallinna Linnavalitsuse hoones etendatakse põnevat nukuetendust. Selle osalisteks on KAPO, MUPO ja Keskerakond. Nüüd paljastus, et KAPOt liigutab suur kombinaator Ken-Marti Vaher. Või vähemalt viskus tema KAPO blunder´it (vusserdamist) õigustama.

0808886_vaher_kapo_liigutajaRiigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher ütles kapo öise läbiotsimise ümber tekkinud segadust kommenteerides, et Keskerakond tahtis sellega avalikkust eksiteele ajada ning erakonna liikmeid tabanud korruptsioonisüüdistustest tähelepanu eemale juhtida.

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=59342

Tekkib küsimus, et miks pingutab IRL-i liige suurimal opositsiooni erakonnal korruptsiooni kahtluse püsimiseks. Ilmselge põhjus saab olla vaid põhja käinud valitsuse pinnal hoidmine, et pärast Eesti majanduse hävitamist tunduks Andrus Ansipi valitsus veel endiselt paremana kui Keskerakond (millega hirmutatakse rahvast nagu väikest last kurja malakaga). Seejuures pelgavad Mart Laari tagatoa semud, et Reformierakond võib nemad koos sotsidega üle parda visata uppuma ja tõmmata uuesti sisse Keskerakonna (nagu tegi Siim Kallas Mart Laari valitsusel 2001. detsembris ja lõhkus toonase KOLMIKLIIDU).

Kas te olete tähele pannud, et praeguse valitsuse majanduslanguseks muutunud poliitika ainus meedias kajastatav oponent on Taavi Veskimägi? Mees, kes istub Riigikogu liikmena valitsusparteide istmereas, kuid etendab IRL-i parteis teisitimõtleja ja demokraatliku opositsiooni potjomkinlikku fassaadi. Miks ei lasta tegeliku opositsiooni (Keskerakond, Rahvaliit) majanduse inimestel sõna võtta? Ainus põhjus Eesti Reformierakonna Ringhäälingu käitumise selgitamiseks näib jällegi olevat alternatiivide peitmise soov. Kui valitsuse majanduskriisi tegevuse alternatiivide eestkõnelejaks on majandusminister Juhan Partsi vutiplatsi semu Taavi Veskimägi, siis millisest alternatiivist me üldse räägime?

Märgid, mis näitavad KAPO nukujuhtide istumist Wismari tänava IRLi kontoris.

  1. Oktoobri lõpus toimus Pärnus ravikeskuse Estonia juhi ja linna juhtivate erakondade koalitsiooni esimehe Vello Järvesalu vahistamine. Süüdistuseks nimetati vara omastamist eriti suures ulatuses. Sõnumit kommenteeris ja volikogu liikmele ning kaudselt ka linnapeale andis hinnanguid Raul Sarandi, kes on IRLi liige. Seda tehti jällegi Eesti Reformierakonna Ringhäälingu uudistes.
  2. Pärast Pärnu linnapea ja abilinnapea vahistamist ning telekaamerate ees korraldatud etendust oli Raul Sarandi saanud oma erakonna kontorist tõenäoliselt suunise oma kõrvu rohkem varjata, sest seekord ta enam püünele parastama ei roninud. Praeguseks on selgunud, et KAPO võis tegutseda anonüümkirja alusel. Eetrisse lasti hoopis kibestunud inimvihkaja Koit Pikaro, kellel lastakse Keskerakonna poolt vabalt oma erakonna kaaslasi mustata, sest tõenäoliselt on tema kompra kaustas mõne juhtoina kerad, mida siis Koit oskuslikult “masseerib.”[See kerade teema vajab veel edasipidist käsitlemist].
  3. Novembris pidas kapo kinni Põhja-Tallinna linnaosa linnamajanduse osakonna juhataja Allar Oviiri, keda kahtlustatakse samuti korduvas pistise võtmises. Ka see mees kuulub Keskerakonda. Hiljem jäi mulle kõrvu infokild, et teda süüdistatakse ühe munitsipaalmaja Ankru 1 üürnike lepingute pikendamise eest võimaliku raha küsimises. Väidetavalt olevad 2002. sõlmitud lepingud olnud 5 aastase tähtajaga ja nende pikendamine 2007. ei olevat justkui võimalik olnud. Teates ei märgitud, et selles majas sai korteri Jana Padrik, kes tookord oli Tallinna volikogu liige (kas ka riigikogus?) ja toonaste kõrgete sissetulekute juures ei suutnud endale leida muud elamispinda kui linna korterit. Ka Padrik on IRL-i liige ja võis olla seega poliitilise avantüüri lavastamise juures, kus ta annab ametnikule altkäemaksu, et see pikendaks tema üürilepingut Ankru 1 majas.
  4. 6. detsembril kirjutasin võimalusest, et Raide ja Parbuse altkäemaksu skeemi algatajaks võis olla ühe Kopli tänava maja ehitusega seotud Erki Nool (Isamaa ja Res Publica liige), kelle firmal oli piisav motiiv ja kontaktid inimestega, et neile altkäemaksu pakkuda. Erki Nool andis Tallinnas pistist KAPO teadmisel?
  5. Esmaspäeva 15. novembri päeval avastas Tallinna Linnavalitsus turvakaamera lintidelt 2 võimalikku varast, kes käisid pühapäeva 7. detsembri öösel ka Parbuse kabinetis. Praeguseks on KAPO kinnitanud, et need olid tema töötajad, kes olid eelnevalt teinud seal läbiotsimise 4. detsembril ja samuti tegid ka pärast öist visiiti seda uuesti ja sellel teisel korral leidsid veel mingeid asitõendeid. Linnapea Savisaare kahtlus, et selle öise visiidi ajal võidi ruumidesse midagi tuua ja sedasi “korruptsiooni lavastada” kohtas Toompea poliitikutes aga vastuseisu. Kuhu jäi süütuse presumptsioon? Miks Ken-Marti Vaher peab õigustama KAPO öist tegevust, millel ei pruugi olla seaduslikku katet.
  6. Esmaspäeva 15. novembri õhtul rünnatakse Keskerakonna vaadetele lähedase ajalehe Kesknädal toimetajat. Kuritegu leiab aset Tallinnas Toompeal Patkuli trepil. Koht on otse Vabariigi Valitsuse ja Andrus Ansipi tööruumide all, maksimaalselt 20 meetrit. Ohvrilt ei röövita midagi kuid ajalehe kolmapäevane ilmumine lükkub päeva edasi.
  7. Teisipäeval peavad Tallinna Linnavalitsus KAPO tegevust kritiseeriva pressikonverentsi ja KAPO koos Raivo Aeg´iga jõustruktuuride õigustamise pressikonverentsi. Siin sekkub uuesti Ken-Marti Vaher, kes on IRLi liige ja kelle arvates on asjakohatu korruptsioonis kahtlustatud linnavalitsuse tegevus KAPO meetodite kahtluse alla seadmises.

Kokkuvõttes on nende korruptsiooniga võitlemise juhtumite juures olnud alati väga lähedal mõni IRLi inimene ja poliitik. Sarandi, Padrik, Nool ja Vaher võivad etendada kaasnäitlejate rolli etenduses:

Korruptsioon erakonnas, mida ei tohi opositsioonist välja lasta. Eesti peab minema põhja koos Kolmikliiduga: Reformierakond, Isamaa ja Res Publica liit ning Sotsiaaldemokraatlik erakond.

Panen siia nüüd ühe pealkuulamise ja vandenõude sepitsemise teemalise video, kus osalevad peaministri rollis Tony Blair, tema rahandusminister Gordon Brown (elab kõrvalmajas), nende mõlema abikaasad ja alumisel korrusel siis kogu valitsuse liikmed.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YKSNNB1WPqo]

Väike tõlge: Tony kuulab seina. Abikaasa ütleb, et ära ole paranoiline. Tony tahab aga teada, millal Gordon peab tema vastu vandenõu. Sõna Vandenõu kuulmise järel hõiskab Gordon, et tema kahtlustused osutusid tõeseks ja Tony sepitseb tema vastu mingit vandenõud. Sekkuvad abikaasad, kes paluvad mitte nii paranoilised olla. Tony nõustub ja ütleb, et ju oleme kõik väsinud (tired) kuid põranda all kuuldakse sõnumina, et oleme kõik vallandatud (fired).

[polldaddy poll=1204003]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga