Kotletile sülitanud kelner Jüri väljamõtleja Sergo Selder töötab jälle ajakirjanikuna.

Ameeriklastel on ütlus, et anna inimesele teine võimalus. Kuid nad lisavad juurde, et “mitte mingil juhul kolmandat võimalust”. Ma oleksi tavaelus sellega täitsa nõus aga ajakirjaniku võimuses on rikkuda inimese maine ja elu ning tema suhtes ei tohiks olla järeleandlik. Kord valetamisega vahele jäänud (loo välja mõtleja) nu ei peaks selleks uut võimalust saama.

Nüüd loen ajalehest Oma Saar, et Sergo on kirjutamas uudiste leheküljel. See on küll täiesti uskumatu. Ma saan aru, et kirjutamise oskust võib tal ju olla aga tema kvalifikatsiooni järgi peaks see olema meelelahutuse või väljamõeldud lugude külg. Mina ei usalda kunagi autorit, kes on ühe korra juba välja mõeldud artikliga oma tõsiselt võetavuse kaotanud. Sisuliselt valetanud lugejale! Seejuures teen ma selget vahet ajakirjaniku eksimuse ehk teadmatusest asjaoludega vassimise ja teadlikult avaldatud vale erinevustest. Sergo Selder tabati teadliku väljamõeldise avaldamiselt.

Sellel nädalal on rahva fantaasiat toitnud kaks endist kelnerit, mõlemal nimeks Jüri. Kõigepealt kurikuulus toidupilastaja Jüri, kes ajakirjanik Sergo Selderi andmetel kotleti peale sülgas. Meie hea linnapea Edgar Savisaar ajas tema pärast jalule terve siseministeeriumi, kuid esialgu pole sülitajat veel tabatud. Ja olgem ausad – mis sellest ikka kasu oleks, kui politsei Jüril sabast kinni saaks? Hetkel ta enam kelnerina ei tööta, seega ei pääse ligi meie roogadele. Varasem ila on aga kundede poolt juba ammu ära seeditud.
Olgu, me võime teda karistada. Aga kas teised kelnerid ja kokad sellest õppust võtavad? Nad oleksid lihtsalt targemad ega räägiks enam ajakirjanikele oma väikestest viguritest, toitu aga solgiks ehk isegi suurema raevuga. Lihtsalt kättemaksuks endise kolleegi kiusamise eest. Näiteks Edgar Savisaarel ei soovitaks ma küll praegu väljas söömas käia, nii mõnigi Jüri sõber võib kiusu pärast oma pöidla linnapea õlle sisse susata või siis poetada Savisaare seljankasse ninast võetud tatikolli. Kes see ikka seljanka sees väikest tatti tähele paneb?

http://www.arileht.ee/artikkel/258307

Tookord jäi väljamõeldud loo avaldamine sisulise vastutuseta.

Tallinna prokuratuur lõpetas infoallikat ehk kotletile sülitanud kelneri nime politseile avaldamast keeldunud ajakirjanik Sergo Selderi suhtes algatatud kriminaalasja, sest politsei oli juhtunut menetlenud väärteo korras.
Kuigi nädal tagasi kriminaal- asja algatanud Tallinna kesklinna kriminaalpolitsei osakond lootis infoallikat varjanud ajakirjanikku rääkima sundida kriminaalõiguse abil, leidis prokuratuur, et politseil pole selleks õigust.
“Kriminaalmenetluses ära toodud tunnistaja vastutus ei laiene väärtegudele,” märkis prokuratuur.

http://www.arileht.ee/artikkel/258782

Varem olen kirjutanud ka tema avaldatud raamatust
Kelner Jüri ja kotleti juhtumi väljamõtleja Sergo Selder kirjutas raamatu

Sergo Selder raamatut reklaamimas 2. juuni 2009 tasuta reklaam Eesti Televisiooni saates Terevisioon. Ka see on tooteasetus, sest raha eest saadavat toodet ei oska avalik-õiguslikust televisiooonist kahtlustada pähe määritavana.
Sergo Selder raamatut reklaamimas 2. juuni 2009 tasuta reklaam Eesti Televisiooni saates Terevisioon. Ka see on tooteasetus, sest raha eest saadavat toodet ei oska avalik-õiguslikust televisiooonist kahtlustada pähe määritavana.

Umbes 8 aastat tagasi oktoobri alguses oli Eesti meedias veel üks valetava ajakirjaniku juhtum. 2001. aastal algasid USA rünnakud Talebani positsioonidele Afganistanis ja Eesti Raadio andis tookord eetrisse justkui seal viibiva reporteri informatsiooni ja kirjeldusi. Hiljem tuli muidugi välja, et see mees oli kogu aja Pärnumaal ja fabritseeris kõik need ajakirjanduslikud materjalid.

Ma arvan, et valetamisega vahele jäänud ajakirjaniku puhul häirib mind vajadus alati kontrollida, et kas ta seekord ei ole ka valetanud. Tavaliselt eeldame ju ajakirjanikult ausat suhtumist oma lugejasse.

One thought on “Kotletile sülitanud kelner Jüri väljamõtleja Sergo Selder töötab jälle ajakirjanikuna.

  • 18. oktoober 2009 at 11:39
    Permalink

    Lindiskandaalis tagasi astunud Edgar Savisaar on jälle tagasi poliitikas!

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga