Soome Keskerakond on valitsuses, Eesti Keskpartei aga opositsioonis

Täna hommikul oli ERR-is järjekordne näide, kuidas hea uudis Soome Keskerakonna (Keskusta) kohta sai pealkirjaks Keskpartei ning suuremale osale inimestele jäi märkamatuks.

Soome valitsuse populaarsus on langenud käesoleva ametiaja kõige madalamale tasemele. 44 % soomlastest leiab, et praegune valitsus on kehvasti hakkama saanud, selgub ajalehe Helsingin Sanomat värskest küsitlusest. Valitsuserakondade toetajad on siiski oma lemmikute poolt. Üle 80 protsendi Keskpartei ja Kokomukse toetajatest on valitsusega rahul. Kokomuksega ollakse rohkem rahul kui peaministri juhitava Keskpartei tegevusega valitsuses. Samas leiab 63 % küsitletutest, et peaminister Mari Kiviniemi ise on väga hästi hakkama saanud. Langenud on ka opositsiooni parteide toetus, välja arvatud üli-populistlikud põlissoomlased ehk perussuomalaiset, kelle toetus on tõusuteel.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tDiI3txnZ4w]

See on märk teadlikust infopoliitikast, kus kõik skandaalid seostatakse sõnaga Keskerakond ja neutraalsed või positiivsed asjad omistatakse Keskparteile.

Seejuures pange tähele, et uudise lõpus on partei nimi küll ära tõlgitud, sest Timo Soini põlissoomlased astuvad opositsioonilistele sotsidele kandadele.

Ma ei saa ka siinkohal rõhutamata jätta, et selle Vikerraadio teksti lugeja ei ole ainus Eesti ajakirjanik, kes võimalusel räägib Keskparteist ja mitte Keskerakonnast. Üks sellistest on näiteks Delfis Rain Kooli, millest olen oma blogis ka varem kirjutanud: Rain Kooli põeb sõna “Keskerakond” foobiat

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga